ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Όλα ξεκίνησαν από μια συζήτηση ένα βράδυ στο σπίτι μας, μεταξύ φίλων, για τις παραδόσεις μας και τις παλιές μας συνήθειες.

Θυμήθηκα τον παππού μου και το τελετουργικό του ξύρισμα. Ξυρίζονταν, για ώρα, τοποθετώντας στην αυλή του σπιτιού μας, ένα τραπέζι, ένα καθρέφτη, ένα μεγάλο μπολ με ζεστό νερό και μια καρέκλα. Μια πετσέτα τυλιγμένη γύρω από τους ώμους του. Κάθε φορά, η ίδια τεχνική, οι ίδιες κινήσεις: το χτύπημα του πινέλου στο μπολ, κάνοντας σαπουνάδα, ο ήχος της φαλτσέτας στο δέρμα του και το ξέπλυμα με το νερό.

Έπειτα, θυμήθηκα και τον πατέρα μου, τις κινήσεις του: ν΄αλλάζει ξυράφι στη φαλτσέτα του, να κάνει αφρό στο μπολ, με σαπούνι που μοσχοβόλαγε όλο το μπάνιο.

Και σκέφτηκα: τι μεράκι που είχαν!!!

Μεράκι που λείπει από την εποχή μας, που όλο τρέχουμε και δεν έχουμε χρόνο για τον εαυτό μας.

Και έπειτα σκέφτηκα: και γιατί όχι και σήμερα? Αφού, το ξύρισμα – για εμάς τους άντρες –  είναι μια συνήθεια που δε σταματάει ποτέ. Μία αγαπημένη συνήθεια, που σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή! Γιατί να μην επιστρέψουμε ξανά στον παραδοσιακό τρόπο ξυρίσματος? Έναν τρόπο που κάνει το ξύρισμα, από αγγαρεία, να γίνεται, απόλαυση, και που, όλη αυτή η προσοχή στο σαπούνι, στην κρέμα, στο ξυράφι, έχει σαν αποτέλεσμα, (ή σαν πλεονεκτήματα) :

  • να ‘διώχνει’ το άγχος
  • να προσφέρει βαθύτερο ξύρισμα
  • στρώσιμο του δέρματος
  • απαλλαγή από κοκκινίλες, σπυράκια, ‘κάψιμο’, ερεθισμούς

Έτσι, για να σας προσφέρουμε αυτή την ποιότητα στο ξύρισμα σας, δημιουργήσαμε το Kosmosman. Ένα κατάστημα, αφιερωμένο μόνο στους άνδρες, που θα σας ανανεώσει και να σας φτιάξει την διάθεση.

Καλώς ήρθατε στο Kosmosman.

Στο νέο ηλεκτρονικό κατάστημα για τον “Κόσμο του Άντρα”.

Με εκτίμηση

 

 

 

Απόστολος Φαναριώτης